Mijn tips om jouw fotoreportage zo leuk mogelijk te maken!

Tip 1: Kledingkeuze

Je hebt een fotoreportage geboekt, maar je hebt nog geen idee wat je aan moet trekken. Wees niet onzeker, iedereen heeft dit probleem! Om ervoor te zorgen dat jij ook op je allermooist op de foto staat heb ik een aantal tips die je hierbij kunnen helpen. Je kunt je kledingkeuze uiteraard ook altijd met mij overleggen.

- Wat voor soort fotoreportage heb je geboekt? Om te beginnen moet je jezelf afvragen wat voor een soort reportage we hebben afgesproken. Worden het actiefoto's of portret? Heeft het een herfstige sfeer of juist een levendige lente sfeer? Bij actiefoto's trek je natuurlijk iets heel anders aan als bij portret, en bij 30 °C trek je bijvoorbeeld ook geen winterjas aan.

- Belangrijk bij alle soorten fotoreportages is dat de uitgekozen kleding schoon is. Er zitten dus geen onbedoelde gaten in of grote vlekken. Mocht de kleding vies worden tijdens de fotoreportage (we werken tenslotte met paarden, hahaha) is het mogelijk voor mij om wat spatjes hier en daar te corrigeren met Photoshop.

- Kies kleding waar jij je goed in voelt! Je moet jezelf altijd fijn voelen in de kleding tijdens de fotoreportage. Je ziet al snel of iemand zich ongemakkelijk voelt op foto's.

- Kies kleding waar liever geen neonkleuren in zitten. Neonkleuren trekken alle aandacht van jou af! De voorkeur gaat dus naar rustige kleuren.

- De kleding moet comfortabel zitten zodat er verschillende poses mogelijk zijn. Een korte rok is bijvoorbeeld niet fijn wanneer je op de grond wilt zitten. 

 

Tip 2: Bedenk vooraf aan de reportage wat jij nu eigenlijk op de foto wilt

Het is belangrijk om vooraf aan de fotoreportage al eens na te denken over wat jij leuk vind. Wat voor soort foto's heb je in gedachte en hoe wil je er zelf op staan? Zoek eens wat voorbeeld en inspiratie foto's op. Dit kan door sociale media accounts, google of bijvoorbeeld Pinterest. 

Door van te voren te weten wat je graag gefotografeerd wilt hebben gaat de fotoreportage vaak vlotter en makkelijker. Uiteraard heb ik zelf als fotografe ook altijd ideeën en zal ik je altijd begeleiden. 

 

Tip 3: Zorg dat je klaar staat

Zorg dat je klaar staat op de afgesproken tijd. Dit lijkt misschien vanzelf sprekend, toch is dit niet altijd zo het geval. Het kan soms zo zijn dat er meerdere fotoreportages geboekt zijn op dezelfde dag, dan is het voor mij erg fijn dat ik meteen kan beginnen bij aankomst. Zo voorkom je dat er tijdens de reportage haast moet worden gemaakt.  Tijdens de reportage wil ik namelijk alle tijd nemen om het perfecte plaatje te schieten.

 

Tip 4: Neem iemand mee

Het is heel erg lastig om als fotograaf foto's te maken en daarnaast het paard alert te laten kijken. Neem als het kan dus altijd iemand mee die kan helpen! Diegene kan gemakkelijk geluidjes of bewegingen maken waardoor het paard zijn of haar oren naar voren doet en kan altijd bijspringen om het paard even vast te houden. Mocht het niet lukken om iemand mee te nemen, laat het mij weten! Wellicht neem ik een assistent mee.

 

Tip 5: Maak je paard mooi!

Wanneer jij perfect op de foto staat, is het natuurlijk fijn als jouw paard zelf ook schoon is! Zorg dat het paard er verzorgd uitziet, dit hoeft niet te betekenen dat je hem moet knotten. Of je je paard knot of niet, is je eigen keus. Twijfel je? Je kunt mij altijd om advies vragen.

 

Tip 6: Kies een leuke locatie uit

Waar wil jij je foto's gemaakt hebben? Bedenk van te voren waar de reportage plaats vind. Daarnaast vind ik het niet erg om een stukje te lopen.